Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Stoofpotjes...
Konijn met pruimen. (à la Peggytwo)
1 konijn
250 gr gedroogde pruimen
1 donkere trappist of gewoon een fles donker tafelbier als trappist te straf is voor sommige.
1 bouillonblokje
3 ajuinen
2 blaadjes laurier
tijm zout peper en bindmiddel.
Ik verdeel het konijn in stukken, kruiden, en de ajuin snipper ik. De ajuin bruineer ik in wat boter en het konijn bruineer ik in een aparte pot totdat alle zijden mooi licht gebruind zijn.
Ik doe de ajuin, konijn het bouillonblokje en het bier in één pot en voeg er het water en de laurier aan toe. Dit laat ik ongeveer anderhalf uur pruttelen tot het konijn gaar is. De pruimen voeg ik toe ongeveer een 20 minuten voor het konijn gaar is.
Dan neem ik het konijn uit de pot, en bind de saus met maizena of aardappelbloem naar keuze. De stukken konijn er terug in en nog eens laten opwarmen.