Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Mosselen...
Mosselen met Tarbot
Ingrediënten:
halve kilo mosselen
400 gram tarbot filet
1 ui
12 stengels selder
0.5 dl wijn (wit/droog)
2 dl room
25 gram boter (bakboter)
peper en zout
250 gram oesterzwammen
2 tomaten
12 aardappelen (charlotte)
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
Bereiding:
Kook de mosselen tot ze open gaan met een grofgehakte ui, selder, witte wijn en peper. Schil de aardappelen en kook deze gaar. Schik de tarbotfilet 10 minuten in een beboterde oven.
Voor de bereiding van de saus haal je de mosselen uit de schelp, zeef je het kookvocht en kook je dit in tot op een derde. Daarna voeg je de room toe en kook je het geheel nogmaals in. Ten slotte voeg je de mosselen erbij.
Smelt de boter in een andere pan en bak de in reepjes gesneden oesterzwammen. Vergeet niet te kruiden met peper en zout. Schik de oesterzwammen in het midden van het bord. Leg daar de tarbotfilet op en giet er de mosselsaus over. Werk het geheel af met een tomaat, peterselie en enkele aardappelen.
Smakelijk!
Biekew