Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Pompoenen
POMPOENSOEP
Ingredienten voor 4 Personen:
600 gram pompoen (in blokjes, zonder schil/zaadjes)
1 ajuin (fijngesneden)
1 wortel (geschild, in blokjes)
1 takje selder (fijngesneden)
boter
peper en zout
2 Liter water
3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
3 bouillonblokjes (kip)
room
Bereidingswijze
Verwarm de boter in een soepketel en fruit hierin de ajuin. Voeg de wortel, selder, en de pompoen toe en fruit alles nog even mee. Doe er het water en de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 20 minuutjes doorkoken en mix de soep. Doe er de room bij, breng op smaak met peper en zout, en werk af met de peterselie.
Eventueel wat grijze garnaaltjes in het soepbord doen voor je de soep opdient.
Nog een leuke tip voor Halloween
"Voor de kleinkinderen maak je dan speciaal gehaktballetjes voor de pompoensoep, maar voor die de soep ingaan worden ze doorprikt met stukjes spaghetti die er een eindje mogen uitsteken. Bij het koken worden die stukjes dus slap en dan is het net of er zitten spinnetjes met witte pootjes in hun soep, heel tof!"
Smakelijk,
Biekew