Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Courgette...
Gevulde courgette met yoghurtsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
look 2 teentjes
boter 2 soeplepels
kaneelpoeder 1 koffielepel
peper en zout
Griekse yoghurt 500 gram
verse munt 3 takje(s)
rundergehakt 250 gram
ei 1
courgettes 4
rijst van lange korrel 100 gram
Bereiding:
Was de courgettes zorgvuldig en schil ze. Snijd ze in twee gelijke delen en haal het vruchtvlees eruit met behulp van een lepeltje.
Spoel de rijst onder koud water om er zoveel mogelijk zetmeel uit te halen. Leg de rijst in een kommetje, samen met het rundvlees. Voeg een lepeltje gesmolten boter en de kaneel toe. Kruid rijkelijk met peper en zout.
Meng goed tot een homogeen mengsel.
Verwarm de oven voor op 180°.
Vul de courgettes met het mengsel van rijst en rundvlees en laat het slechts licht uitsteken.
Smeer een grote ovenschotel in met boter. Schik de courgettes op de bodem van de schotel en wissel de uiteinden af.
Overgiet het geheel met een halve liter gezouten water. Bedek het met aluminiumfolie en zet het veertig minuten in de oven.
Klop het ei tot een omelet. Was de munt en hak hem fijn. Pel het knoflookteentje en hak het fijn.
Doe de yoghurt in een grote kom en voeg het geklopte ei toe, samen met de fijngehakte munt en de look. Kruid met peper en zout en meng goed.
Laat de courgettes uitlekken indien nodig. Dien de 'verrijkte' yoghurt op als saus bij de warme courgettes.
Tip : In de zomerperiode zijn die courgettes ook koud een ware lekkernij!
Smakelijk!!!!!!
Biekew