Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Beste ledenrecept

Lekker koken met Biekew > Witloof 03-06-08

Witlof-tomaten-vis (door Aurora)

Voor 4 personen:
2 uien
4 struikjes witlof
2 eetlepels citroensap
500 gr Koolvisfilet
Zout, peper
6 tomaten
Bereidingstijd:+/- 45 minuten

De uien schillen. Het witlof schoonmaken, in de lengte doormidden snijden, het bittere stuk van de stronk afsnijden en het witlof wassen. De vis onder koud stromend water afspoelen, met citroensap besprenkelen en met wat zout inwrijven. De tomaten wassen, de peterselie wassen, alles laten uitlekken en de peterselie fijn hakken en even afgedekt wegzetten. De oven voorverwarmen tot 200gr stand4. De uien in ringen, de vis in grote stukken en de tomaten in plakken snijden. In een vuurvaste schotel eerst de uiringen, dan de halve struikjes witlof ( wat zout erover strooien) dan de stukken vis en tenslotte de plakjes tomaat leggen. Alles met wat zout en peper bestrooien. Het deksel op de schotel doen en de witlof-tomaten-vis in de voorverwarmde oven gaar laten worden in ongeveer 30 minuten. Voor het serveren het gerecht met wat peterselie bestrooien. Lekker bij drooggekookte rijst of aardappelen in schil.

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu