Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Witloof 03-06-08
Witlof-tomaten-vis (door Aurora)
Voor 4 personen:
2 uien
4 struikjes witlof
2 eetlepels citroensap
500 gr Koolvisfilet
Zout, peper
6 tomaten
Bereidingstijd:+/- 45 minuten
De uien schillen. Het witlof schoonmaken, in de lengte doormidden snijden, het bittere stuk van de stronk afsnijden en het witlof wassen. De vis onder koud stromend water afspoelen, met citroensap besprenkelen en met wat zout inwrijven. De tomaten wassen, de peterselie wassen, alles laten uitlekken en de peterselie fijn hakken en even afgedekt wegzetten. De oven voorverwarmen tot 200gr stand4. De uien in ringen, de vis in grote stukken en de tomaten in plakken snijden. In een vuurvaste schotel eerst de uiringen, dan de halve struikjes witlof ( wat zout erover strooien) dan de stukken vis en tenslotte de plakjes tomaat leggen. Alles met wat zout en peper bestrooien. Het deksel op de schotel doen en de witlof-tomaten-vis in de voorverwarmde oven gaar laten worden in ongeveer 30 minuten. Voor het serveren het gerecht met wat peterselie bestrooien. Lekker bij drooggekookte rijst of aardappelen in schil.