Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Lamsvlees
Gegrilde lamsspiesjes (Picanto)
(Turks) 8 personen
Bereidingstijd 20 min.
Marineertijd ong. een uur.
Ingrediënten:
1kg lamsfilet, in blokjes van 3 cm.
3 tenen knoflook, fijngesneden
1kleine ui, zeer fijngesneden
3 theel. komijn
2theel.pikante paprikapoeder
3 eetl.olijfolie
15 gr. krulpeterselie, grof gesneden
2citroenen, in partjes..en peper.
barbecue of grillpan
metalen barbecuespiesen of sate stokken.
Bereiding:
Doe het vlees de kruiden ,( behalve de citroen ) en de olie in een schaal en meng dit goed, dek de schaal af en laat ong. 1uur marineren.
Verhit de grill of barbecue .
Rijg het vlees en laat het ong. 10 min. rondom bruin worden.
Leg de spiesen op een schaal, strooi er peterselie over en serveer met partjes citroen.
Lekker erbij is witte rijst ..en tomaten komkommersalade.
Smakelijk,
Picanto