Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Carrégebraad met gegratineerde bloemkool

Lekker koken met Biekew > Bloemkool- & aardbeien recepten

Carrégebraad met gegratineerde bloemkool

Aardappelen
Bloemkool (in kleine roosjes)
Carrégebraad (400 à 500 gr)

Ingredienten voor béchamelsaus:
Strooikaas
Ui
Lookteentje
Glas witte wijn
Boter
Peper
Zout
Nootmuskaat

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en maak er puree van met melk en boter, goed afkruiden met peper, zout en muskaatnoot.
Kook de bloemkoolroosjes al denté (knapperig gaar) in lichtgezouten water. Maak een béchamelsaus die niet té dik is en kruid ze goed met peper, zout en nootmuskaat.
Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ovenschaal, verdeel daarboven de bloemkoolroosjes en giet de saus daarover (zorg ervoor dat de saus gelijkmatig verdeelt is en dat alles bedekt is. Strooi er de kaas over. (dit kan je perfect op voorhand maken en heropwarmen zodat het gelijk klaar is met het gebraad.
Bak het vlees aan elke zijde in de boter, kruid goed af met peper en zout .
Giet het glas wijn naast het vlees in de pan en zet het vuur zachter, voeg er de gesneden ui, en het knoflookteentje bij. Zorg ervoor dat het gebraad nooit zonder vocht ligt. Als het gebraad klaar is (naargelang het gewicht van het gebraad (+/- 20 min per 400 gr. Op een zacht vuur met gesloten deksel) neem je het vlees uit de pan en zeef je de saus, snij het vlees in sneetjes en verdeel over je bord samen met de bloemkoolgratiné.

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu