Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Zomerse gerechtjes
Frisse radijsjessoep (4 personen)
ingrediënten:
bosje lenteuitjes
bosje radijsjes
ijsbergsla
groentebouillon
beschuit
kerrypoeder
verse kaas
arachideolie
bieslook
Voorbereiding :
- Snij het wit en een beetje van het groen van de lente-uitjes fijn.
- Snij de radijsjes in vier.
- Snij de ijsbergsla grof.
Bereiding (25 min.):
1. Laat de arachideolie heet worden in een kookpan en stoof er op een zacht vuur, gedurende 2 à 3 min., de fijngesneden lente-uitjes en de stukken radijs in.
2. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, de grofgesneden ijsbergsla en de verkruimelde beschuit.
3. Laat gedurende 15 min. koken. Mix vervolgens de soep en giet ze door een zeef.
4. Laat de soep afkoelen en meng er dan (met de klopper) het kerriepoeder en de verse kaas onder.
Afwerking:
Serveer de soep goed gekoeld en strooi wat fijngesnipperd bieslook over elk bord.