Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Thee zetten

Tearoom

Hoe zet men thee?

Men drinkt thee bij voorkeur buiten de maaltijden om.
Om zoveel mogelijk van de thee te genieten dient het water zo neutraal mogelijk te zijn, zuiver, helder, geurloos en vooral kalkloos.
Gebruik vooral geen kunstmatig onthard water.
Geef de voorkeur aan natuurlijk bronwater.
Het water mag absoluut niet koken want zo verliest zij teveel zuurstof.
Het moet net beginnen te borrelen, of als u heel minutieus te werk wil gaan op 95° C voor groene thee en 70° C voor zwarte en witte thee.
De trektijd en de hoeveelheid thee verschillen ook naar gelang de theesoort:
Groene thee uit China en Japon moet 3 minuten trekken, zwarte thee iets langer 3 - 5 minuten, Oolong thee 7 minuten en witte thee 15 minuten.
De benodigde hoeveelheid thee voor een kopje is 2,5 gr voor zwarte thee en 4 tot 5 gram voor groene en Oolong thee.
Wat theepotten betreft, er zijn verschillende modellen en materialen met elk hun voor- en nadelen.
Wij raden u theepotten van aardewerk, porselein, gietijzer met geglazuurde of geëmailleerde binnenkant aan voor meervoudig gebruik (verschillende soorten thee) en terracotta theepotten voor gebruik van één theesoort.
Ijzeren theepotten worden niet aangeraden. Zij roesten snel en kunnen de voedingskwaliteiten van thee verminderen indien zij niet goed worden onderhouden.

Bron: isodisnatura

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu