Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Gratin schotel
Zomers stamppotje door Picanto
Voor 4 pers. bereidingstijd ca. 30 min.
Ingrediënten:
1250gr aardappelen
halve krop ijbergsla,
1bosje radijs,
1 kleine ui
zout, peper
1eetl. honing
1 eetl. mosterd
300gr varkenslapjes
8 plakjes ontbijtspek
3 eetl. boter
125 ml. melk
extra nodig 8 sate prikkers, stamper en grilpan. (kan ook in de koekenpan)
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in stukken, en kook ze in 20 min. gaar.
Snijd de sla in reepjes snijd de radijs en worteltjes in plakjes.
Pel en snipper de ui.
Roer in een kom de tijm, honing,mosterd ,zout en peper door elkaar.
Snijd het vlees in 24 blokjes en meng dit door de mix. Snijd elk plakje ontbijtspek in 3 stukjes, omwikkel elk stukje vlees met spek en rijg aan elk spiesje 3 stukjes vlees
grill de spiesjes in 8 min. goudbruin gaar.
Verwarm ondertussen de melk met de boter, stamp de aardappelen met de warme melk fijn.
Meng dan de groenten erdoor, en schep op 4 borden, leg er de gegrilde spekspiesjes erop.
Smakelijk,
Picanto.