Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Witloof 03-06-08
Witloofsoep
Het witloof, het preiwit, de ui en de aardappelen schoonmaken en grof snijden. Lichtjes stoven in de helft van de boter. Enkele stronkjes witloof apart houden.
Overgieten met de bouillon en gaarkoken. De soep mixen.
Het overgebleven witloof fijnsnijden en stoven in de rest van de boter.
De room door de soep roeren, ze nog eens laten doorkoken en van het vuur nemen.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
100 g boter (roomboter)
10 stronkjes witloof
1 preiwit
2 aardappelen
1 ui
1 dl room
20 dl bouillon
peper
zout
Gevuld witloof met gehakt
Het gehakt mengen met het ei, het paneermeel en de gehakte ui.
Het schoongemaakte witloof middendoor snijden, lichtjes uithollen en het gesnipperde binnengedeelte door het gehakt mengen.
Het witloof vullen met het bereide gehakt en de 2 helften terug op elkaar leggen. Opbinden met keukengaren en in 30 tot 40 minuten gaar pocheren in kalfsfond. Uit de pan nemen en warm houden.
De melk aan de kook brengen met het kooknat van het witloof, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en laten indikken met een mengsel van bloem en boter. De geraspte kaas erdoor mengen.
Het witloof in een ovenschotel schikken en de kaassaus erover scheppen. Gratineren onder de hete grill en meteen serveren.
Ingrediënten
Voor 4 personen:
8 stronkjes witloof
350 g gehakt (kalfsgehakt)
1 ei
1 ui
50 g paneermeel
peper
zout
nootmuskaat
4 dl kalfsfond
200 g kaas
25 g bloem
25 g boter (bakboter)
5 dl melk