Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Osso...
Osso Bucco
Voor 4 personen:
4 kalfsschenkels
1 ui
2 wortelen
2 seldertakken
1 prei
4 teentjes look
tijm-laurier
2 eetlepels tomatenpuree
400 gr gepelde tomaten uit blik
1 sinaasappel
olijfolie
bloem
½ l witte wijn
Bereiding:
Kruid de schenkels,bloem ze in en bak ze zachtjes aan in de olijfolie langs beide kanten.
Snijd de groenten in blokjes en stoof ze mee.
Blus met de witte wijn.
Voeg er de tijm,laurier,tomatenpuree en gepelde tomaten alsook het sap van de sinaasappel en één schil.
Laat 45 min. sudderen op het vuur.
Serveren met risotto of stokbrood.
Osso bucco tip :
Ik heb graag wat sap van de sinaasappelen de schil erbij, dat zorgt voor de lekkere frisheid gecombineerd met de bitterheid van de schil.