Hoofdmenu:
Tearoom
Groene thee
Deze van oorsprong Japanse drank zou reeds 4000 jaar bekend zijn en maakt sinds kort ook zijn opmars in onze streken. Het werd aangeboden als remedie tegen hoofdpijn en drepressiviteit. De laatste paar decennia echter trachtte men aan de hand van wetenschappelijke onderzoeken de heilzame werking van groene thee bloot te leggen en te verklaren.
De bladeren van groene thee hebben stimulerende eigenschappen: ze bevorderen de uitscheiding van water in vetcellen en gaan conditieverlies tegen.
De fenoleigenschappen van groene thee verminderen assimilatie van koolhydraten, vetstoffen en het aantal opgenomen calorieën. Anti-oxidanten beschermen de cellen in ons lichaam tegen vrije radicalen. Dit zijn electrisch geladen deeltjes die de celkernen beschadigen en veroudering versnellen. Stress is vaak een oorzaak van de aanwezigheid van vrije radicalen. Alsook het verbeteren van de circulatie en stofwisseling door het hele lichaam. ...
Wat groene thee opmerkelijk heilzaam maakt is de aanwezigheid van krachtige anti-oxidanten. Aangezien de thee niet gefermenteerd wordt blijven de natuurlijke stoffen behouden, en dat maakt hem zo bijzonder. Ook in het onderzoek naar kanker bleek groene thee een opmerkelijk positief effect te hebben op het verloop van de ziekte. Daarnaast staat het bekend als remedie tegen hart – en vaatziekten, vermindert het de effecten van roken en helpt bij reuma / artitis.
Bron: metabolisme.be