Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Gevulde tomaten met zalm

Lekker koken met Biekew > Tomaten

Gevulde tomaten met zalm

Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 middelgrote vleestomaten
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
200 g verse zalmfilet
1 ei
olijfolie
4 eetlepels gemalen kaas (bijvoorbeeld gruyère)
1 bakje waterkers
2 eetlepels gehakte bladpeterselie
peper uit de molen en zout

Bereidingswijze
1. Spoel de tomaten, snij er het kapje af en haal er met een lepeltje zoveel mogelijk vruchtvlees uit. Laat ze omgekeerd uitlekken.
2. Pel de sjalotjes en de knoflook, snipper ze en snij ook de helft van de waterkers fijn. Snij de visfilets in hapklare stukken.
3. Fruit de sjalot in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de knoflook en vis aan toe.
Laat 3 minuten bakken op een middelhoog vuur.
4. Meng de peterselie, de gesnipperde waterkers, de gemalen kaas en het losgeklopte eitje in een kom. Kruid met peper en zout. Verdeel
het mengsel over de tomaten. Zet er het kapje weer op.
5. Zet de tomaten in een licht ingevette ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie. Zet ze 20 à 25 minuten in de oven op 200° C. Leg er daarna de rest van de waterkers bij en serveer met aardappelen of rijst.

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu