Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Komkommer
Gestoofde komkommer met cordonbleu
Benodigdheden
1 komkommer
olijfolie
zout
peper
italiaanse kruiden of oregano
eventueel 1 eetlepel azijn
bereiding
Was de komkommer af met koud water, snijd de uiteinden eraf en snijd de komkommer in dunne plakjes met de hand of op een grove schaaf. (kaasschaaf werkt ook goed). Verhit de olijfolie in een braadpannetje. Als de olie heet is de komkommmer in de pan doen en even goed omroeren en op hoog vuur aanzetten. Wat zout, peper en italiaanse kruiden naar smaak toevoegen. Het geheel op laag vuur 5 minuten gaar stoven. Warm serveren of af laten koelen. Als het koud gegeten wordt doe er dan de eetlepel azijn doorheen.
Cordonbleu zachtjes bakken in de pan. ( cordonbleu is stuk mager vlees doormidden gesneden met stukje ham en kaas opgevuld en gepanneerd met broodkruim)
Lekker met aardappelkroketten.