Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Week 43
Stoemp met rookworst en andijvie
Ingrediënten:
1 kg pureeaardappelen
1 andijvie
rookworst
bruine vleessaus
2 eetlepels graanmosterd
1 sjalot
20 cl rode wijn
20 gr boter
5 dl volle melk
peper, zout, nootmuskaat
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, gezouten water, giet af en laat ze nog even droogkoken.
Warm de melk op met een klontje boter, en de kruiden.
Plet de aardappelen roer er de gekruide melk onder en vervolgens de rauwe andijvie (gewassen en in fijne reepjes gesneden).
Verwarm de rookworst in een pan met weinig water onder gesloten deksel.
Snipper de sjalot fijn, stoof deze aan in weinig olie en blus met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg de bruine vleessaus toe, laat nog even inkoken en voeg de graanmosterd toe.
Verdeel de andijviestoemp over de borden en snijd de rookworst in plakjes en schik op het bord.
Omring met warme graanmosterdsaus.
Smakelijk!!!!!!
Biekew