Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Lamsvlees
Pompoentaart met boerenoten
Benodigdheden voor 1 taart:
Korstdeeg voor taartvorm
3 eieren
350 gr gepureerde pompoen
135 gr rietsuiker
100ml room met 25% vetgehalte
2 eetlepels gehakte noten
1 mespunt kaneelpoeder
1 handje griessuiker
verwarm de oven op 175°
Bereiding:
Maak de pompoencrème: meng de eieren en de pompoenpuree, voeg de suiker,room, kaneelpoeder en gehakte noten toe.
Vul de taartbodem.
Bak de taart 30 tot 40 min. op 175° tot de vulling enkel nog in het midden licht vloeibaar is.
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen op een rooster, de taartvulling zal verder stollen.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi de taart met de griessuiker, zet even onder de grill
Serveer met enkele noten als garnituur.
Smakelijk en tot volgende week,
Biekew