Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Week 45
Champignonsoep met kervel
Ingrediënten:
2 blokjes kippenbouillon
200 g kervel
1 eetlepel margarine + extra om te bakken
1 eetlepel bloem
200 g kastanjechampignons
1 eierdooier
1 dl melk
peper en zout
Bereidingswijze:
Los de bouillonblokjes op in 1 liter heet water. Mix de kervel in de bouillon. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Verhit goed, al roerend, en giet er de kippenbouillon bij terwijl u goed blijft roeren. Laat de bouillon enkele minuten goed doorkoken.
Borstel de champignons goed schoon en snij ze in vieren. Stoof ze kort aan in wat margarine en doe ze bij de soep. Klop de eierdooier los in de melk en klop dit al roerend door de soep. Breng op smaak met peper en zout. Serveer meteen.
Smakelijk!!!!!!!!!!!!
Biekew
Bron: libelle