Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Gratin schotel
Italiaanse rostigratin door Aurora
voor 3 a 4 pers
Met hete lucht en microgolven.
Temperatuur 225 C
Microgolven ca. 500 watt
Tijd 20-25 min.
Lage ovenschotel(26-26 cm) bijv. 'quiche' vorm met boter bestreken.
600.gr diepvries rösti (ten dele ontdooid)
150 gr Maaslander kaas (grof geraspt)
1 rode paprika ( i kleine blokjes)
100 gr mager gerookt spek (in kleine dobbelsteentjes)
Ľ bos peterselie ( fijngesneden)
10 salieblaadjes ( in reepjes) of 2 theel Italiaanse kruiden
2 teentjes knoflook
1/8 l Bulgaarse yoghurt
2 eieren
2 theel zout
Zwarte peper
2 theel paprikapoeder
Tabasco
Paneermeel
30 gr boter ( enkele vlokjes)
Combi voorverwarmen op 225 C
Alle ingrediënten ( met uitzondering van paneermeel en boter) in een kom mengen. Smaak controleren en zo nodig corrigeren.
Mengsel overdoen in (ingevette) schaal
Bovenkant dun bestrooien met paneermeel en beleggen met enkele vlokjes boter
Schaal op rooster in voorverwarmde combi zetten, inhoud gaar en lichtbruin laten worden.
Smakelijk