Hoofdmenu:
Kinderhoekje > Receptjes
Toetje in een puntzakje
1 sinaaasappel
1 eetlepel limoensap.
10 blaadjes gelantine
100ml. water
250 gr suiker
4 eetl maizena
poedersuiker
extra nodig: bakpapier... plastic folie.
Borstel de sinaasappel schoon, rasp de schil en pers de sinaasappel daarna uit.
Week de gelantineblaadjes in koud water.
bekleed een platte schaal of vorm met huishoudfolie.
Breng het water met de suiker en de sinaasrasp aan de kook.
Roer het geheel goed door en kook door tot dat de suiker is opgelost.
Meng de maizena met het sap uit de sinaasappel
En meng dit met de suikermengsel en rasp.
Roer goed zodat er geen klontjes ontstaan, en laat dit 5 min. inkoken.
Haal de pan van de warmtebron en laat even afkoelen
Voeg het limoensap en de uitgeknepen gelantineblaadjes toe, en roer dit nog even goed door.
Schenk het mengsel in de vorm , maar let op dat geheel niet dikker is dan 2 cm.
Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Na het opstijven, strooi de poedesuiker op een bord en stort hier de gelei op
Snijd met een scherp en nat mes lange dunne reepjes van.
Serveer in een van bakpapier gevouwen puntzak.
Picanto.