Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Abrikozentaart

Lekker koken met Biekew > Courgette...

Abrikozentaart

Ingrediënten:
abrikozen 700 gram
amandelschilfers 4 soeplepels
boter 10 gram
eieren 2
bladerdeeg 1 rol
griesmeel 2 soeplepels
suiker 75 gram
room 15 cl

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een taartvorm van 22 cm met boter in en plaats het bladerdeeg erin, het deeg goed in de ribbetjes van de vorm en doorprik de bodem met een vork.
Bestrooi de bodem van het deeg met griesmeel, gemengd met een eetlepel suiker.
Was en droog de abrikozen, snij in vier stukken en schik ze op het deeg.
Meng de crème met de eieren en de suiker, giet de mengeling op de abrikozen en bestrooi met de fijne amandelen en plaats in de oven.
Laat 30 tot 40 minuten bakken en controleer de kleur van de bovenkant.

Tip : De abrikozen, rijk aan kalium en vitamine C, zijn zowel vers als gedroogd, perfect voor wat extra energie in geval van vermoeidheid.

Smakelijk!!!!!!
Biekew

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu