Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Courgette...
Abrikozentaart
Ingrediënten:
abrikozen 700 gram
amandelschilfers 4 soeplepels
boter 10 gram
eieren 2
bladerdeeg 1 rol
griesmeel 2 soeplepels
suiker 75 gram
room 15 cl
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Vet een taartvorm van 22 cm met boter in en plaats het bladerdeeg erin, het deeg goed in de ribbetjes van de vorm en doorprik de bodem met een vork.
Bestrooi de bodem van het deeg met griesmeel, gemengd met een eetlepel suiker.
Was en droog de abrikozen, snij in vier stukken en schik ze op het deeg.
Meng de crème met de eieren en de suiker, giet de mengeling op de abrikozen en bestrooi met de fijne amandelen en plaats in de oven.
Laat 30 tot 40 minuten bakken en controleer de kleur van de bovenkant.
Tip : De abrikozen, rijk aan kalium en vitamine C, zijn zowel vers als gedroogd, perfect voor wat extra energie in geval van vermoeidheid.
Smakelijk!!!!!!
Biekew