Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Kip, en haar mogeliijkheden
Appelcake
Ik heb jaren geleden gedemonstreerd in de kookpotten,voor de microgolfoven, van het welgekende merk plastiek potjes enkel te koop op een demonstratie.
Wel de cake is zo klaar en heb je niet zo een kookpot kan je het altijd doen in een ander micropotje dat tegen koken bestand is.
Hier mijn recept.
200 gr zelfrijzende bloem
200 gr witte suiker
200 gr boter
1 eetlepel vanillesuiker
2 appels ( in partjes)
een beetje paneermeel en donkere bruine suiker
4 eieren
(eventueel 4 eetlpls melk)
bereiding:
de boter in 1 à 2 min. laten smelten in de micro.
Ondertussen in de deegkom de suiker, vanillesuiker en de eieren mengen.
Achtereenvolgens de boter, de zelfrijzende bloem,de melk en de appels toevoegen en mengen tot u een homogeen mengsel hebt.
De zijwanden en de bodem van de kom (waar de boter is in gesmolten) goed bestrooien met de mengeling van paneermeel en bruine suiker (geeft een bruin kleurtje aan je cake).
Het deeg in de kom gieten en zonder deksel 15 min. op volle kracht(750W) in de microgolf zetten.
Kontroleer met een breinaald of satéstok of je cake gaar is (mag niets aan je pen hangen van deeg).
De cake omdraaien op een deksel en klaar is je appelcake.
Smakelijk!
Biekew