Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Tomaten
Tomaten-mozzarellasalade
Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g kleine trostomaatjes
200 g mozzarella
50 g paneermeel
30 g gemalen parmezaan
1 teentje knoflook
200 g rucola
100 g gemengde groene salade
olijfolie extra vierge
1 eetlepel balsamico
verse bieslook
1 koffielepel gehakte tijm
1 koffielepel gehakte oregano
1 eetlepel gehakte peterselie
peper en zout
Bereidingswijze
1. Spoel de tomaatjes, verwijder het steeltje. Halveer ze en laat ze omgekeerd in een vergiet uitlekken, boven een kommetje.
2. Pel de knoflook. Doe de gehakte tuinkruiden, het paneermeel, de parmezaan, de knoflook, een snuifje peper en zout in een kom. Zet
er kort de staafmixer in. Voeg er het opgevangen tomatensap en 4 eetlepels olijfolie aan toe. Roer goed om.
3. Leg de tomaatjes op een bakblik, snijkant naar boven. Schep op elke halve tomaat een lepeltje van het kruidenkaasmengsel.
Zet ze 10 minuten onder de grill.
4. Laat de mozzarella uitlekken. Halveer ze.
5. Meng in een grote slakom de rucola en de groene salade met een handjevol gehakte bieslook, 3 eetlepels olijfolie en de balsamico. Leg er de mozzarellaparels en de lauwe tomaatjes bij. Serveer meteen, met stokbrood