Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Tomaten-mozzarellasalade

Lekker koken met Biekew > Tomaten

Tomaten-mozzarellasalade

Aantal personen: 4
Ingrediënten
500 g kleine trostomaatjes
200 g mozzarella
50 g paneermeel
30 g gemalen parmezaan
1 teentje knoflook
200 g rucola
100 g gemengde groene salade
olijfolie extra vierge
1 eetlepel balsamico
verse bieslook
1 koffielepel gehakte tijm
1 koffielepel gehakte oregano
1 eetlepel gehakte peterselie
peper en zout

Bereidingswijze
1. Spoel de tomaatjes, verwijder het steeltje. Halveer ze en laat ze omgekeerd in een vergiet uitlekken, boven een kommetje.
2. Pel de knoflook. Doe de gehakte tuinkruiden, het paneermeel, de parmezaan, de knoflook, een snuifje peper en zout in een kom. Zet
er kort de staafmixer in. Voeg er het opgevangen tomatensap en 4 eetlepels olijfolie aan toe. Roer goed om.
3. Leg de tomaatjes op een bakblik, snijkant naar boven. Schep op elke halve tomaat een lepeltje van het kruidenkaasmengsel.
Zet ze 10 minuten onder de grill.
4. Laat de mozzarella uitlekken. Halveer ze.
5. Meng in een grote slakom de rucola en de groene salade met een handjevol gehakte bieslook, 3 eetlepels olijfolie en de balsamico. Leg er de mozzarellaparels en de lauwe tomaatjes bij. Serveer meteen, met stokbrood


Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu