Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Pasta
PASTASLA
-----------------
Benodigdheden:
50 gr pasta ongekookt per persoon
hamblokjes-spekblokjes
gele paprika
komkommer
enkele radijsjes
klein doosje fijne erwtjes- zongedroogde tomaten
potje volle yoghurt
enkele lepels olie( naar eigen smaak)
zakje slakruiden.
Werkwijze
-----------
De pasta beetgaar koken in ruim gezouten water, laten afkoelen.
De spekblokjes bakken in een pan zonder vetstof tot ze knapperig zijn en op een keukenpapiertje laten afkoelen.
Paprika ontpitten en in kleine blokjes snijden of reepjes.
Radijsjes in dunne plakjes.
komkommer schillen en de zaden verwijderen met een lepel en eveneens in blokjes snijden.
Erwtjes laten uitlekken in een vergiet.
Zongedroogde tomaatjes fijn snijden.
Als alles goed is afgekoeld de pasta in een grote kom doen, de groenten en vlees goed onder elkaar mengen.
Yoghurt, olie en kruiden toevoegen en een flinke draai van de pepermolen.
Je kan dit recept aanpassen naar eigen keuze van groenten en vlees.
Ook lekker met stukjes appel en rode ui.
Soms neem ik knackworstjes inplaats van ham.
Smakelijk!!!
Biekew