Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Stoofpotjes...
Konijn in rode wijn. (door Aurora)
1 konijn in 8 stukken
12 pruimen
4 ½ dl droge rode wijn
Zout en peper
2 eetl. bloem
2 eetl. plantaardige olie
12 kleine uitjes
2 geperste teentjes knoflook
2 worteltjes in stukjes
2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
1 ½ dl kippenbouillon
1 eetl. Tomatenpuree
Takjes rozemarijn en tijm
2 eetl. Rode- bessengelei
25 gr grof gehakte walnoten.
Doe het konijn in licht gezouten water en laat het daar 1 uur in staan. Week de pruimen 1 uur in de wijn.
Laat het konijn uitlekken en droog het. Stuif wat zout, peper en wat bloem erover.
Verhit de olie in een ruime ovenvaste schaal, braad de stukken konijn daarin bruin.
Neem ze met een schuimspaan uit de schaal en houd ze apart.
Doe de uitjes, de knoflook in de olie en fruit ze licht.
Fruit daarna de wortel en selderij 2 min. Voeg de stukken konijn weer toe.
Neem de pruimen uit de wijn, voeg de wijn en de bouillon bij het konijn.
Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe, dek de schaal af en zet hem gedurende 1 uur in een op 180C voorverwarmde oven.
Voeg de pruimen toen en verwarm nog 30 minuten.
Schep konijn, groenten en pruimen uit het vocht, leg ze op een schaal en houd ze warm
Kook het vocht tot 1/3 in.
Roer de bessengelei erdoor en schenk de saus over het konijn.
Strooi er eventueel wat gehakte walnoten overheen.