Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Bloemkool- & aardbeien recepten
HARINGSANDWICH
Ingrediënten
- 6 sneetjes wit-casinobrood
- 4 maatjesharing
- 1 bakje tuinkers
- 50 g verse roomkaas naturel
- veldsla
- gesnipperde ui
- 1/2 eetlepel mosterd
Materialen
- vlaggetjes (of cocktailprikkers)
Bereiden
Snijd de korsten van de sneetjes brood en rooster het brood in de broodrooster. Verdeel elke maatjesharing in de lengte in 2 filets. Knip de tuinkers van het bed. Roer de mosterd en de helft van de tuinkers door de roomkaas. Besmeer 4 sneetjes brood aan 1 kant dun met de mosterdcrème. Snijd alle sneetjes brood diagonaal door. Beleg de besmeerde brooddriehoekjes met de veldsla en uitjes en leg op elke driehoek 1 haringfilet. Leg steeds 2 belegde driehoekjes op elkaar en dek af met een onbesmeerd brooddriehoekje. Druk de stapeltjes iets aan en steek ze vast met een vlaggetje. Zet de clubsandwiches op vier borden en bestrooi met de rest van de tuinkers.