Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Week 46
Hutsepot met forel
Ingrediënten voor 4 personen:
600 g forelfilet
5 sneetjes spek (gezouten)
2 wortelen
4 raapjes
1 stengel bleekselderij
250 g spruitjes
2 preiwitten
0.5 groene kool (savooikool)
8 aardappelen
1 takje tijm
1 blaadje laurier
nootmuskaat
peper
zout
Bereiding:
Alle groenten wassen en schoonmaken. De wortelen, selderij en prei in staafjes van ongeveer 4 centimeter lang snijden. De rapen en aardappelen in vieren delen. De groene kool in grove stukken snijden. De forelfilets halveren en koel wegzetten.
Het spek in reepjes van één centimeter dikte snijden en in twee liter koud water aan de kook brengen. Even laten doorkoken en het kookvocht dan zorgvuldig afschuimen. Tijm, laurier en een weinig zout toevoegen en zachtjes laten pruttelen.
Wanneer de spekreepjes halfgaar zijn, de wortel en de selderij toevoegen en verder laten garen. Na een tiental minuten de rapen, prei en spruitjes erbij voegen en na nog eens tien minuten de aardappelen. Wanneer de aardappelen voor de helft gaar zijn, de groene kool toevoegen en het geheel zachtjes laten verder koken gedurende tien tot twaalf minuten.
Een vijftal minuten voor het einde van de bereidingstijd de forelfilets op de groenten schikken en even laten meekoken. De soep op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en warm serveren in grote diepe borden.
Smakelijk!!!!
Biekew
Bron: Vlam