Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Bloemkool- & aardbeien recepten
Yoghurt met gemarineerde aardbeien
Ingrediënten voor 4 personen
- 250 g aardbeien
- 500 g magere yoghurt
- 1 dl verse room
- 2 limoenen
- 50 g bloemsuiker
- muntblaadjes
Bereidingswijze
1. Maak de aardbeien een dag van tevoren klaar. Spoel en droog ze. Verwijder de kroontjes en snij de vruchten in vieren. Snipper een paar muntblaadjes fijn. Pers de limoenen.
2. Doe de aardbeien in een schaal. Overgiet ze met de room en het limoensap. Roer er voorzichtig de bloemsuiker en de muntsnippers door. Dek af en laat in de koelkast tenminste 12 uur trekken. Het zuur van de limoen zal voor een mooie binding met de room zorgen.
3. Vul glazen voor driekwart met yoghurt en verdeel er de gemarineerde aardbeien over.