Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Bloemkool- & aardbeien recepten
Ovenschotel met bloemkool, zalmfilet & aardappelen (door Medea)
Bloemkool: deze groente kan men goed combineren met vis, vooral zalm.
Hier de werkwijze van een ovenschotel, die ik wel eens maak.
Voor 2 personen heb je nodig;
- zalmfiletstukken
- bloemkool
- aardappelen
De zalmmoten koken en laten uitdruppen.
Puree maken en deze mag goed gekruid zijn.
De bloemkool in kleine roosjes verdelen en even laten koken.
Het kooknat van de bloemkool nemen om er een saus mee te maken. Eerst roux maken, blussen met het kooknat, afwerken met een goede scheut room of koffiemelk. Deze saus mag ook goed gekruid zijn, genoeg nootmuskaat gebruiken en vooral de peper niet vergeten!
De puree komt als 1ste in de geboterde ovenschotel.
De zalm met een scherp mes in 3vingerdikke schijven snijden en over de puree verdelen.
Daar komen de bloemkoolroosjes op en dan de saus erover.
Wat chapelure (paneermeel) en botervlokjes er bovenop en onder de grill zetten.
Oja, met de groene bloemkool wordt het een kleurrijker geheel !
Medea.