Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Voor frissere momenten tijdens de zomer
Allerlei (door Aurora)
Amsterdammertje net anders...
Plaats tussen de plak ham en kaas nog een plakje ananas jammie!
Spaghetti met tonijn
dit recept kreeg ik van mijn diëtiste, maar ik moet bekennen dat ik het zelf nog niet uitgeprobeerd heb hahaha.
Nodig:
50 gr spaghetti
2 uien
1 a 2 teentjes knoflook
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree ( 40 gr)
1 blikje tonijn in olie +/- 220gr
½ theelepel oregano
Bosje peterselie
In plaats van ui, kan ook paprika en om het pittig te maken rode peper erdoor.
Bereiding:
Spaghetti koken volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Ui klein snijden en in een eetlepel olie van de tonijn fruiten.
Stukken tomaat en de in stukjes verdeelde, uitgelekte tonijn toevoegen.
Met zout, peper en oregano op smaal brengen.
10 min. laten smoren.
Peterselie hakken en erdoor mengen en op de spaghetti (uitgelekt) uitspreiden.
Eigengemaakte chocoladetruffels:
Daar heb je voor nodig:
5 repen pure chocolade.
50 gr boter
1 eetl. melk
30 gr poedersuiker
Wat rum of rum essence (eventueel)
Cacaopoeder.
Bereiding:
Laat de in stukken gebroken chocolade met de melk op de damp van kokend water bijna smelten
Roer er van het vuur , de boter en de rum of essence door.
Laat het mengsel roerende afkoelen, vorm er met twee theelepels onregelmatige balletjes van en rol ze door de cacaopoeder.
Allee een mens krijgt er allemaal honger van ;-)