Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Stoofpotjes...
Konijn, een gezonde keuze!
Wie kiest voor konijn heeft overschot van gelijk, konijnenvlees is mager, licht verteerbaar en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en cholesterol.
Het is niet alleen lekker en gezond, U kunt er ook eindeloos mee variëren.
Iedereen heeft al wel is konijn gemaakt al dan niet met een glaasje bier erbij.
Ik heb gekozen voor een iets wat aparter gerecht.
Risotto van konijn met saffraan.
Ingrediënten voor 4 personen.
600 gr medaillons van konijn of 12 konijnenschouders of 4 konijnenbouten.
Olijfolie
400 gr risottorijst
4 saffraandraadjes of ½ koffielepel saffraanpoeder
2 rode paprika’s, ontpit en in blokjes gesneden
2 uien, fijngehakt
1 l water
4 koffielepels kruidenmix voor paella
peper en zout-bieslook of oregano
bereiding:
1. Kruid de madaillons met peper en zout.Verhit de olie in een pan en kleur hierin het vlees.
2. Voeg de ui en paprikablokjes toe en laat even mee kleuren.
Kruid met paella kruiden en saffraan.
3. Voeg het water toe en laat 35 min. Zachtjes sudderen.
4. Voeg de rijst toe en laat rustig garen. Roer regelmatig om.
5. Werk af met gehakte bieslook of oregano.
Tips:
Voor extra pit: voeg wat chorizo (Spaanse droge worst) toe en vervang ½ l water door witte wijn.
Dit is een perfecte basis voor paella.
Voeg desgewenst zeevruchten, scampi, mosselen en erwtjes of champions toe.
Smakelijk!