Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


...van Konijn

Lekker koken met Biekew > Stoofpotjes...

Konijn, een gezonde keuze!

Wie kiest voor konijn heeft overschot van gelijk, konijnenvlees is mager, licht verteerbaar en heeft een relatief laag gehalte verzadigde vetzuren en cholesterol.
Het is niet alleen lekker en gezond, U kunt er ook eindeloos mee variëren.
Iedereen heeft al wel is konijn gemaakt al dan niet met een glaasje bier erbij.
Ik heb gekozen voor een iets wat aparter gerecht.

Risotto van konijn met saffraan.

Ingrediënten voor 4 personen.

600 gr medaillons van konijn of 12 konijnenschouders of 4 konijnenbouten.
Olijfolie
400 gr risottorijst
4 saffraandraadjes of ½ koffielepel saffraanpoeder
2 rode paprika’s, ontpit en in blokjes gesneden
2 uien, fijngehakt
1 l water
4 koffielepels kruidenmix voor paella
peper en zout-bieslook of oregano

bereiding:

1. Kruid de madaillons met peper en zout.Verhit de olie in een pan en kleur hierin het vlees.
2. Voeg de ui en paprikablokjes toe en laat even mee kleuren.
Kruid met paella kruiden en saffraan.
3. Voeg het water toe en laat 35 min. Zachtjes sudderen.
4. Voeg de rijst toe en laat rustig garen. Roer regelmatig om.
5. Werk af met gehakte bieslook of oregano.

Tips:
Voor extra pit: voeg wat chorizo (Spaanse droge worst) toe en vervang ½ l water door witte wijn.

Dit is een perfecte basis voor paella.

Voeg desgewenst zeevruchten, scampi, mosselen en erwtjes of champions toe.

Smakelijk!


Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu