Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Osso...
Tiramisu van yoghurt, brood en vers fruit
Voor 4 personen
Ingrediënten:
4 sneetjes wit brood
2,5 dl magere yoghurt
500 g aardbeien
10 blauwe druiven
10 witte druiven
1 appel
1 perzik
1 kiwi
het sap van 1 appelsien
het sap van 1/2 citroen
1 scheutje grand marnier
2 el kristalsuiker
Bereiding
Neem 4 glaasjes. Steek met 1 van de glaasjes 12 rondjes uit het brood. Was de druiven en halveer ze. Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze in kleine blokjes. Was de appel en de perzik en snijd ze ook in blokjes. Schil de kiwi en snijd hem in kleine stukjes. Doe al het fruit in een schaal en giet er het citroensap, 1 el suiker en de grand marnier over. Meng alles goed en laat minstens 15 minuten afkoelen in de ijskast. Meng de rest van de suiker onder de yoghurt. Wentel de broodrondjes in het appelsiensap en leg 1 rondje in elk glaasje. Doe er een laagje fruit bovenop en vervolgens een laagje yoghurt. Herhaal deze handeling tot alle ingrediënten op zijn. Smakelijk!
Bron: de warme bakker