Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Rode kool met...

Lekker koken met Biekew > Week 44

Rode kool met stoofvlees

Voor de rode kool:
1/2 rode kool fijn gesneden
1 grote ui gesnipperd
1 kg stoofappel
peper en zout
suiker - boter
bindmiddel en azijn.

Bereiding
Doe de fijngesneden groenten in een grote kookpot , doe er peper en zout bij en giet een grote tas water in voor het stoven.
Bij het koken op een zacht pitje draaien en laten gaar stoven.
Doe suiker bij naar eigen smaak en klontje boter.
Los het bindmiddel op in wat azijn met water zo bekomt de rode kool terug een mooie rode kleur.
Maak de dag voordien is de volgende dag nog beter.

Voor het Stoofvlees:
1kg rundsblokjes
ui
boter
laurier-peper-zout en stoofvleeskruiden
snede brood met mosterd
bindmiddel

Bereiding:
Doe de boter in een pan en laat de ui fruiten, doe de rundsblokjes erbij en bak ze aan tot ze mooi bruin zien.
Kruiden peper en zout, laurierblaadje en beetje stoofvleeskruiden.
Overgiet met water tot de blokjes net onder staan.
Bestrijk een boterham met mosterd en leg op het vlees.
Laat zachtjes sudderen tot alles gaar is en bind de saus.

Serveren met een gekookte aardappel.
Smakelijk!!!

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu