Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Rauwkost & ...
Biefstuk met gecarameliseerde uien
Ingrediënten - voor 4 personen:
zout -peper
5 eetlepels vloeibare boter
1 eetlepel honing of suiker
4 stuks biefstuk van 100 g
4 grote uien
Bereiding:
Maak de uien schoon en snij ze in ringen.
Verwarm 2 eetlepels boter in een pan en doe de uien samen met de honing erbij. Zet het vuur hoger en laat de uien onder voortdurend roeren bruin carameliseren.
Verwarm in een tweede pan de rest van de boter, wacht tot de grote belletjes zijn verdwenen en leg de biefstuk erin. Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak en bak ze om en om goudbruin, circa 3 minuten aan iedere kant. Schep de uien bij het vlees en voeg nog 2 eetlepels water of bouillon toe. Serveer de biefstuk met gecarameliseerde uien direct op een verwarmd bord.
Smakelijk!
Biekew
Bron: recept van solo