Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


...Visschotel (Brombach)

Lekker koken met Biekew > Gratin schotel

Gegratineerde visschotel

Ingredienten:
400gr gestoomde vis
10 eetlepels aardappel puree
1dl room
1/2 glas melk
2 sjalotten
250 gr champignons
1/2 citroen
1 teentje knoflook
3 afgestreken eetlepels paneermeel
70 gr boter
enkele takjes peterselie
peper en zout

Bereiding :
Pel de sjalotten snijd het onderste stukje van de steeltjes van de champignons.
Was ze met veel water snel schoon, laat ze uitlekken.
Pers de halve citroen uit, hak de champignons en sjalotten fijn en giet het citroen sap erover.
Smelt de helft van de boter en doe de champignons en sjalotten daarbij en fruit ze op een hoog vuur tot al het vocht verdampt is.
Voeg tegen het einde van de kooktijd de geplette knoflook toe.
Was, droog en hak de peterselie fijn.
Zet de oven op 220graden
Maak de vis fijn met een vork, doe hem in een kom, voeg de aardappelpuree, het champignon-sjalot en citroenmengsel, de gehakte peterselie, de room, (en als de puree te dik is) wat melk toe, en meng dit alles goed door elkaar.
Vet een vuurvaste schotel in met boter, doe het mengsel in de schotel en strijk mooi glad; bestrooi met paneermeel; en leg de rest van de boter in klontjes op.
Zet de schotel in de voorverwarmde oven en laat opwarmen; steek dan de grill aan en laat het gerecht gratineren.

Smakelijk,
Brombach

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu