Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Boere kriekentaart

Lekker koken met Biekew > Pompoenen

Boere kriekentaart

Ingrediënten:
1 Pakje bladerdeeg
1 bokaal krieken (grote)
1 blikje (of 3 verse) mandarijntjes
Pasteibakkersroom
1 eetlepel aardappelzetmeel
2 eetlepels suiker

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit en schik in een taartvorm. Knip het overbodige bakpapier weg en prik met een vork enkele keren in de bodem van de taart.
Vul de vorm 3/4 met lauwe pasteibakkersroom.
Leg de rand rond mandarijntjes en vul het midden op met de kriekjes. (zorg ervoor dat alles bedekt is!)
Zet de taart in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 40 min. of zoals beschreven op de verpakking van de bladerdeeg.
Ondertussen verwarm je het sap van de krieken (hou een beetje opzij) samen met de suiker. Als het sap het kookpunt bereikt heeft voeg je het overige sap gemengd met het zetmeel eraan toe. Als het sap voldoende ingedikt is tot een soort gelei neem je het van het vuur.
Als de taart gebakken is neem je ze voorzichtig uit de vorm en giet je de gelei over de kriekjes en mandarijntjes tot het geheel mooi gevuld is. Laat afkoelen.

Smakelijk!!!!
Biekew

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu