Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Osso...
Tiramisu à la Italiano door Picanto
Ingrediënten:
1 dl. sterke koffie
3 eieren
5 cl. amaretto
100 gr suiker
100 gr chocolade schilferts
250 gr lange vingers
4oo gr masarpone.
Bereiding:
Voeg de amarette bij de koffie,
Dompel daar de koekjes in en bedekt hiermee de bodem.
Scheid de eieren, klop de dooiers met suiker tot een lichte mousse.
Klop de eiwitten tot schuim.
voeg dan de eierdooiers en dan de eiwitten bij de mascarpone.
Giet de helft over de lange vingers en strijk glad,
strooi 1/4 van de schilfers erover.
Leg daarop de resterende lange vingers en giet er de rest van de koffie op.
Dan de rest van de mascarponebereiding en werk af met de restant schilfers.
Zet minimaal een uur van te voren fris weg.
Kan een dag van te voren bereid worden.
picanto.