Cirkel van Respect


Ga naar inhoud

Hoofdmenu:


Hazenrug met...

Lekker koken met Biekew > Week 46

Hazenrug met spruitjesmousse en mosterd

Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg spruitjes
4 aardappelen
2 eierdooiers
1 dl room
25 g boter (bakboter)
peper
zout
nootmuskaat
2 hazenruggen
2 eetlepels mosterd (graanmosterd)
100 g boter (bakboter)
4 eetlepels cognac
4 dl room
1 eetlepel mosterdzaadjes

Bereiding:
De aardappelen schillen en ze in blokjes snijden. De spruitjes schoonmaken. Aardappelen en spruitjes samen gaarkoken in kokend gezouten water, afgieten. Door de roerzeef draaien of met de stamper pletten en mengen met de eierdooiers, room, boter, peper, zout en muskaatnoot. Warm houden.
De hazenruggen bestrijken met mosterd en ze in 4 minuten mooi roze bakken. Flamberen met de cognac en warm houden onder aluminiumfolie. De braadbodem met verse room blussen, bijkruiden indien nodig en laten indikken. De hazenruggen in plakjes snijden, overgieten met saus en bestrooien met mosterdzaadjes. De spruitjesmousse in een spuitzak met gekarteld mondstuk scheppen en mooie toefjes spuiten rond het vlees en de saus. Meteen serveren.

Smakkelijk!!!!
Biekew

Bron: Vlam

Home Page | SeniorenNet- & Mailgroepsregels | Ledenlijst | Verjaardagen | Lekker koken met Biekew | Kinderhoekje | Koffieleutjes | Tearoom | Huis, tuin & keukenweetjes | Hobby's | Boekenhoekje | Net een beetje anders | Uitstapjes... | Troostende woorden | Foto's van de leden van onze groep | "Cirkel" Gedichten | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2007 | Beste maandelijks gedicht van onze leden van 2008 | Foto's vastgelegd door onze leden | Computerhulp aan onze leden | Tips voor bij en op de computer | Grappige tips voor de pc | Korte Pc tips | Gastenboek | Site Map


© Laatst bijgewerkt: 10 November 2008--------------Vandaag zijn we -------------Het is nu | walter.olieslagers@gmail.com

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu