Hoofdmenu:
Lekker koken met Biekew > Bloemkool- & aardbeien recepten
Een extra light receptje, (door Peggytwo)
Aardbeienroom voor 4 personen
voor de room: 500 gr platte kaas-20 cl room-1 bakje aardbeien-het sap van een halve citroen-geraspte schil van 1 citroen-100 gr suiker
voor de saus: 1 bakje aardbeien-50 gr fijne kristalsuiker-het sap van 1 citroen- verse munt voor versiering
Klop de room stijf, meng de platte kaas met de suiker, het citroensap en de geraspte citroenschil. Voeg de room toe. Was de aardbeien, mix de inhoud van een bakje met het citroensap en de fijne kristalsuiker. Giet het mengsel eventueel door een zeef. Selecteer de grootste aardbeien uit het tweede bakje en snij ze in stukken. Hou er enkele apart voor de versiering. Verdeel de aardbeien in glazen en bedek ze met de plattekaasroom. Overgiet met de aardbeiensaus. Versier met de resterende aardbeien en verse muntblaadjes.
Peggytwo